Shapereader

Shapereader is een systeem voor tactiele storytelling dat oorspronkelijk is ontworpen voor blinde en slechtziende lezers / makers van strips. Het is internationaal gepresenteerd en besproken in verschillende contexten: artistiek, academisch, literair en met betrekking tot andersvaliden.

Futures of Comics

Door middel van lees sessies, artist talks, publieksworkshops, een symposium en de productie van een tijdelijke bibliotheek / leesruimte, probeert Futures of Comics de hedendaagse artistieke praktijken in strips in een geglobaliseerde industrie te documenteren en erover te reflecteren.

Applied Memetic

Applied Memetic is een innovatie groep met als doel om “machine learning” te introduceren in de kunst van het maken van strips en de eerste gedrukte en gedistribueerde grafische roman te produceren, die volledig is gemaakt met “Artificial Neural Networks”.

In een tijd waarin openbare bibliotheken een bedreigde instelling geworden zijn, duiken Schaduwbibliotheken op als nieuwe, vitale topografieën van delen. Wij geven om het behoud van strips. In samenwerking met Monoskop stellen we daarom een kleine digitale verzameling radicale, conceptuele strips voor.